23 Ocak 2019 Çarşamba

VFŞL 1. Hafta Değerlendirmesi



1. GÜN


Bahçeşehir SuperMassive 1 – 0 Royal Youth


Sezonun en flaş ekipleri ve en mevsimin en büyük şampiyonluk adayları daha ilk haftada karşı karşıya gelince, heyecan elbette ki doruğa çıktı. Dumbledoge'un Pick/Ban safhasında Thresh tercihine, SUP'un yeni transferi (efsanevi) Wolf Braum ile yanıt verince sonucun ne olacağını hepimiz merakla bekledik - Closer'ın Lee Sin'i seçmesi de kritik bir hamleydi. Ama esas ilgi, Lissandra'yı alan GBM ve yine Zoe'yu seçerek başlayan ezeli rakibi Frozen'ın kapışmasının üzerindeydi. İlk 5 dakika içerisinde alt koridorda Zeitnot, Dumbledoge'un bitirici hamlelerinden son anda (ve ustaca) kurtulurken, Wolf da Pilot'ın canına okuyarak (ve 2019'un ilk kanını dökerek) bize niye bir efsane olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu esnada üst koridorda Closer-Armut ikilisi kulenin yakınında Fab'ı ardışık biçimde sersemletip 2 kez indirirerek büyük avantaj sağladı (gerçi Armut pervasızlığı yüzünden az kalsın kule tarafından katlediliyordu, ama olsun). Bu da bize, Fab bile olsanız, erken oyunda koridorda yalnız bırakılmamanız gerektiğini ispatladı.  

Stomaged Kırmızı Ejderha'yı keserek doğru bir yol izlerken, meyvelerini Durdurulamaz modu açtığı alt koridor kapışmasında, Zeitnot ve Wolf'a destek vermekle kalmayıp, Dumbledoge'u da uyuşturup indirmek suretiyle topladı (burada Frozen'ın menzilli isabetlerinin katkısını da es geçmemek lazım). Aynı sularda Fab üst koridorda yine ikiye bir kıstırıldı ve kesilmekten son anda kurtuldu. Ardından Royal Youth dosdoğru Vadinin Alameti'ni kesmeye giderken, Wolf-Zeitnot-Frozen-Fab dörtlüsü ani bir baskınla Dumbledoge-GBM-Armut-Pilot dörtlüsünü gafil avladı ve Armut indirildi. Yırtıcı ve Kara Baltası'nın etkileri açıkça görüldü. Armut bunun intikamını kısa bir süre sonra alt koridorda Fab'dan aldı, ama orta koridor tam da 16. dakika itibariyle çok karıştı. 

Frozen'ın arka arkaya Closer'ı ve Dumbledoge'u mağlup etmekle kalmadı, açıkça da bir gözdağı verdi. Üstten mavi kuleyi yıkan SUP'a Armut, Zeitnot'u korkutup kaçırarak bir 'dur' dedi. Orta koridorda Dumbledoge yine iletişimsizliğin kurbanı olurken, 9.1 Yaması ile daha avantajlı hale gelmesi beklenen GBM'in, henüz takıma alışamadığı görüldü. Frozen'ın seriye bağladığı bu dakikalarda tank görevi gören Armut işini layıkıyla yaptı ve 4'e 1 pusuda ölmemeyi başardı. Kanatları çok iyi kollayan, orta koridorda gerekeni yapan ve saldırı savunması taktiğini benimseyen SUP, maça ağırlık koyacağını da işte bu bölümde gösterdi.

Gelgelelim, 4. Ejder'den sonra Baron'a yönelen SUP, bir anda saha görüşünü yitirince, GBM-Zeitnot-Closer-Armut dörtlüsü (ardından da Pilot) ani bir hamleyle onları Baron'dan uzaklaştırdı ve Frozen'ı indirmeyi başardılar. Stomaged bu hengameden zor kurtulurken, Armut da Zeitnot'un kurbanı oldu. Durmayan Zeitnot, rakibi gerisin geri püskürtürken Dumbledoge'u da indirerek maçın kaderinin değişmesine müsaade etmedi. Karşı saldırıda Wolf-Fab ikilisinin elinden GBM zor kurtulurken, Pilot o kadar şanslı olamadı. Nexus'a çekilen Royal Youth, iki inhibitörünü Fab'ın gazabına kurban verdi. Bunu hemen toplu halde Baron'u keserek kutlayan SUP, topladığı devasa boost'lar ile kule ve inhibitör katliamına başladı. Bu esnada skor 11-4 gibi açık bir farkla lehlerineydi. Alt koridorda son bir çare niyetine toplu halde intihar savunması yapan Royal Youth, 1-5 gibi bir farkla hezimete uğratıldı ve skor bir anda 16-5 oldu (Kule farkı da 11-3'e çıktı). Buradan da alnının akıyla çıkan SUP, rakip Nexus'u dağıtarak ilk derbiyi galibiyetle noktalayan taraf olma şerefine erişti.

Maçın yıldızı: Frozen, Wolf (hiç ölmedi), Zeitnot (SUP), Armut (RYL)
Maçın zayıf halkası: GBM (RYL), Fab (SUP)

Galatarasay Espor 1 – 0 Dark Passage

HWA Gaming 0 – 1 1907 Fenerbahçe Espor

Sezon başında kadrosunun ve teknik ekibinin tamamını sil baştan yenileyen 1907 Fenerbahçe, yine benzer bir süreçten geçip yerli oyuncularıyla iddialı olmaya çalışan HWA ile karşı karşıya geldi. Usta isim Ruin'in Vladimir tercihi şahsen benim çok hoşuma gitse de, Hades'in Lucian, Japone'nin de Rakan seçimleri daha isabetliydi. Diğer tarafta StarScreen'in ve Köfte'nin seçimleri riskli, EliWood'un Morgana seçimi ise ustacaydı - nitekim Ruin maçın başlarında StarScreen'i perişan etti. Alt koridorda tren gelince Hades-Japone ikilisi StarScreen'i indirdi, Unex ve EliWood'u da kıl payı elinden kaçırdı. Bu katliama Roulette, üst koridorda Ruin'i kıstırıp ikiye birde keserek cevap verdi, ama fırsat kollayan Kirei art arda hem Roulette'i hem de StarScreen'i ustaca hamlelerle indirip avantajı yeniden FB'ye geçirdi. Hades de alt koridorda Unex'e hezimeti tattırdı.

Alamet'i çağıran FB, Kirei ile Alamet'i üst koridorda kule yıkımına gönderip erken oyunda FB'nin üstünlüğünü tescillerken, Unex alt koridorda benzer bir mizanseni bozmak için doğru yere ışınlandı, doğru zamanda Japone ve Hades'i yerlerine mıhladı, fakat Köfte'nin uyku büyüsü isabetli olmayınca planı boşa gitti. Sinirlenen Japone, Orman dolaylarında EliWood'u ağır bir yenilgiye uğrattı, devamında da FB Ejderha kesti. Ruin-StarScreen-Roulette arasındaki karşılıklı (ve dönüşümlü) ölümler sürerken, galip gelen Ruin, orta koridorda kule avantajını takımına kazandırdı (15. dk, 3-0). Roulette'in yemini yiyerek oltaya gelen Ruin, en doğru zamanda kronometreyi kullanınca ölümden kurtuldu ama devamında Köfte tarafından mağlup edildi. Roulette ise Bolulu'ya yenik düştü.

Başarısını ikinci ejderi keserek taçlandıran FB, Kirei'nin Roulette'i tek hamlede (one-shot KO) nakavt etmesiyle tarihî bir sahneye de imza attı. 23. dakikada skor 10-4 FB lehineyken Japone-Kirei ikilisini orta koridora yem bırakan FB, Baron'u kesmeye gitti ve Japone'yi feda ederek istediğini elde etti. Devamında Hades ile Ruin altta, Bolulu da ortada birer kule indirerek FB'yi HWA Nexus'una iyice yakınlaştırdı. Roulette'in son anda Hades'ten aldığı skor bile genel tablonun 13-6 FB lehine dönmesi karşısında önemsiz hale geldi ve kule-inhibitör kıyımını (7-0) 4 kişi ile sürdüren FB, rakibinin kolunu kanadını iyice kırdı. EliWood önderliğinde HWA'nın savuşturma ve püskürtme harekatı, kaçınılmaz olanı sadece biraz daha geciktirmeye yaradı.

Nitekim Bolulu-Kirei ikilisi orta koridorda amansızca rakipleri yarıp Nexus'a ilerlerken, HWA minion'larını bile kaybetti ve agresif oyunun neticesinde galip gelen taraf, 1907 FB oldu.

Maçın yıldızı: erken oyunda Hades-Japone ikilisi (bu ikili erken oyunlarda çok can yakacak), geç oyunda Bolulu, totalde Kirei ve Ruin (FB); Roulette-EliWood (HWA)

Zayıf halka: StarScreen (HWA) 

Bursaspor Esports 0 – 1 Galakticos

Doğuş Üniversite Aurora 0 – 1 Beşiktaş Esports


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. GÜN

Galatasaray Espor 1 – 0 Galakticos





Bursaspor Esports 0 -1 Beşiktaş





Dark Passage 0 – 1 Bahçeşehir Supermassive





HWA Gaming 0 – 1 Doğuş Üniversitesi Aurora









Royal Youth 1 – 0 1907 Fenerbahçe




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder